•  list phone+386 70 814 684  list emailTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
Previous Frame Next Frame
 • nizka pasica

O nas 

 
Spoštovani gostje
 
Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran, kjer se za vas trudimo ponuditi ugoden, hiter in enostaven najem apartmajev, ter vam ob tem ponuditi tudi vse potrebne dodatne storitve za varno in udobno bivanje. 
Na voljo vam je šest popolnoma prenovljenih stanovanj v velikosti od 36 m2 do 64 m2, ki znotraj stare hiše tvorijo edinstveno kombinacijo zgodovinske meščanske arhitekture in modernega notranjega dizajna. Z namenom zagotavljanja kar največjega udobja in uporabnosti, so vsa stanovnja opremljena s po meri narejenim pohištvom modernega dizajna in vsemi gospodinjskimi aparati, ki so potrebni za brezkrbno bivanje. 
Svojim gostom zagotavljamo osebni pristop in individualno obravnavo vseh želja in potreb. Ravno s tem namenom vam je vse skozi na voljo naše osebje. 
Prepričani smo, da se boste pri nas dobro počutili in se veselimo vašega obiska,
 
Ekipa Hiša Pod Gradom
 

Zgodovina hiše

 
Hiša Pod Gradom je nadgradnja stare meščanske hiše, zgrajene pred letom 1636. S svojo arhitekturno podobo združuje svojo bogato zgodovino z novodobnim načinom življenja, saj je bila med leti 2010 in 2015 popolnoma obnovljena in prilagojena potrebam sedanjega časa. Seveda smo pri obnovi pazili, da smo čim bolj ohranili njen starodavni šarm. Prav bogata zgodovina hiše nam je omogočila vzpostavitev edinstvenih bivalnih pogojev, v katerih imajo stanovalci na voljo vse potrebno za sodoben način življenja ob enem pa lahko začutijo šarm življenja starih meščanov, ki so nekoč tu bivali.
 

Zanimivosti

 
Po ustnem izročilu so hišo v letih 1800 - 1804 dogradili, ker so za potrebe izgradnje strelišča, ki je bilo nekoč poleg hiše, odkopali velik del grajskega hriba. Ker bi jim tedaj odvoz materiala predstavljal velik finančni in logistični zalogaj, so se odločili, da bodo namesto odvoza iz tega materiala raje začeli graditi hišo. Po zgrajenem strelišču je tudi ulica, na kateri stoji hiša, dobila ime, ki ga nosi še danes – Streliška ulica. Sedaj na mestu nekdanjega strelišča stoji Waldorfska šola Ljubljana.
 

Hiša Pod Gradom leta 1925

hpg grafika2

Hiša Pod Gradom galerija

galerija povezava

Prednosti bivanja pri nas

  • Izjemna lokacija v centru Ljubljane
  • Popolnoma prenovljena in opremljena stanovanja 
  • Široka ponudba dodatnih storitev za udobno in brezskrbno bivanje
  • Privatno parkirišče na voljo
  • Brezplačen WiFi na voljo v vseh apartmajih
  • Široka kulinarična ponudba v naši gostilnici Hiša Pod Gradom 
  • Osebni pristop in individualna obravnava vseh želja in potreb

Kje se nahajamo

Facebook