Previous
Next
Pozdravljeni

Apartmaji v centru Ljubljane

Potrebujete apartma v centru Ljubljane? Hiša Pod Gradom je pravi odgovor.

S ponudbo apartmajev, edinstveno lokacijo pod ljubljanskim gradom ter individualnim osebnim pristopom vam zagotavljamo

brezskrbno bivanje za udobno raziskovanje Ljubljane in Slovenije.

Izbirate lahko med 6 popolnoma prenovljenimi in opremljenimi apartmaji v velikosti od 36 m2 do 64 m2, ki znotraj stare hiše tvorijo edinstveno kombinacijo

zgodovinske meščanske arhitekture in modernega notranjega dizajna.

Vsa stanovanja so opremljena s po meri narejenim pohištvom in vsemi gospodinjskimi aparati, ki so potrebni za brezskrbno bivanje.

Prepričani smo, da se boste pri nas dobro počutili in se veselimo vašega obiska!
 
Ekipa Hiša Pod Gradom 
hpg

Prednosti bivanja pri nas

Izjemna lokacija v centru Ljubljane

Popolnoma prenovljena in opremljena stanovanja

Privatno parkirišče na voljo

Brezplačen WiFi na voljo v vseh apartmajih

Široka kulinarična ponudba v naši gostilnici Hiša Pod Gradom

Zgodovina

Zgodovina hiše

Hiša Pod Gradom je nadgradnja stare meščanske hiše, zgrajene pred letom 1636. S svojo arhitekturno podobo združuje svojo bogato zgodovino z novodobnim načinom življenja, saj je bila med leti 2010 in 2015 popolnoma obnovljena in prilagojena potrebam sedanjega časa. Seveda smo pri obnovi pazili, da smo čim bolj ohranili njeno starodobno očarljivost. Prav bogata zgodovina hiše nam je omogočila vzpostavitev edinstvenih bivalnih pogojev, v katerih imajo stanovalci na voljo vse potrebno za sodoben način življenja, obenem pa lahko začutijo šarm življenja starih meščanov, ki so nekoč tu bivali.
Zanimivosti

Zanimivosti

Po ustnem izročilu so hišo v letih 1800 – 1804 dogradili, ker so za potrebe izgradnje strelišča, ki je bilo nekoč poleg hiše, odkopali velik del grajskega hriba. Ker bi jim tedaj odvoz materiala predstavljal velik finančni in logistični zalogaj, so se odločili, da bodo namesto odvoza iz tega materiala raje začeli graditi hišo. Po zgrajenem strelišču je tudi ulica, na kateri stoji hiša, dobila ime, ki ga nosi še danes – Streliška ulica. Sedaj na mestu nekdanjega strelišča stoji Waldorfska šola Ljubljana.